Caldero murciano / Rijst met schorpioenvis

Ingrediënten: 4 koppen rijst, een schorpioenvis of kip, 2 rode mullen, 4 ñoras (of gedroogde ronderode paprika's), 5 teentjes knoflook, 2 eetlepels >>tomatensaus, 9 kopjes visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, saffraan, zout en peper

Bereidingswijze:
Maak de vissen schoon en snij de koppen af. Pel de knoflook. Snij de ñoras open en verwijder de pitten.

Verhit de olijfolie in een paellapan en fruit de paprika´s en de knoflooktenen totdat ze goudbruin worden. Als u ñoras heeft kunnen vinden: die zijn wat sneller aangebrand, dus wees er voorzichtig mee. Hou ze apart.

Bak in dezelfde olie de koppen van de vissen en gooi ze dan weg. Schenk water in de pan en kook daarin gedurende 10 minuten de rest van de vis met zout, safraan en paprikapoeder. Haal ze uit het water en bewaar ze warm.

Maak de knoflook en ñoras fijn met een vijzel.

Doe de rijst in de paellapan met dezelfde olie als waarin de viskoppen werden meegebakken. Voeg de tomatensaus en het mengsel van de ñoras eraan toe. Schenk daar de visbouillon overheen en laat 10 minuten op een hoog vuur koken. Zet daarna het vuur laag en kook nog eens 5 minuten door.

Laat daarna nog een tijdje staan en serveer met de inmiddels gefilteerde vis.