Pinchos morunos




Pinchos morunos is gespijst varkensvlees aan stokjes. Het oorspronkelijke recept komt uit het verre Moorse verleden van Spanje. Eigenlijk is de naam niet correct, want zoals we allemaal weten mogen moslims geen varkensvlees eten. Maar natuurlijk kan het best ook vervangen worden door lamsvlees.

Ingredienten:400 gr. varkensvlees, in blokjes (ongeveer zoals bij de saté)

1 theelepel oregano
snufje chilipoeder
snufje komijn
snufje zoete paprikapoeder
snufje gemalen koriander
citroensap
2 gehakte teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze: Meng alle kruiden, de olijfolie, het citroensap en de knoflook en marineer daar het vlees ongeveer 1 uur in. Rijg het gemarineerde vlees aan stokjes en rooster het. Serveer met stokbrood.


n.b. Opdat de stokjes niet te laten branden is het aan te raden ze een tijdje in water te laten weken.