Arroz con leche



Spaanse rijstpudding

Ingrediënten:
1,5 liter melk

1 kaneelstokje
schil van 1/2 citroen
snufje zout
100 gram suiker
250 gram kortkorrelige rijst
2 eetlepels boter
3 eierdooierskaneel
kaneelpoeder

Evt. 1 theelepel brandy en/of 1 theelepel anís (anijslikeur)

Bereidingswijze: Breng de koude melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam aan de kook. Doe de suiker erbij en de gewassen rijst met het zout en laat die op klein vuur zachtjes gaar worden. De rijst mag geen plakkerige massa worden.

Verwijder schil en kaneelstokje. Roer evt. brandy en/of anís erdoor (is niet echt nodig). Klop de eierdooiers en voeg die al roerend toe. Let op dat het niet werkelijk meer kookt, maar tegen de kook aan wat indikt.

Breng de pudding over in schaaltjes en bestrooi het met de kaneelpoeder.