Albóndigas en salsa



Kleine gehaktballetjes in saus

Ingredienten:
100 gr. witbrood
1 dl melk
500 gr. kalfs- of rundergehakt
gehakte peterselie
2 gesneden of gehakte teentjes knoflook
peper en zout
gemalen komijn
2 eieren
bloem
olijfolie

Voor de saus:
0,5 dl olijfolie
1 gehakte ui
1 fijngesneden wortel
1 eetlepel bloem
2 eetlepel tomatenpuree
100 ml droge witte wijn
7,5 dl runderbouillon

Bereidingswijze:
Voor de saus: Bak de ui en wortel ca. 10 minuten op laag vuur in de olijfolie. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot bruin. Voeg de tomatenpuree toe een laat 1 minuut meefruiten. Blus af met witte wijn. Voeg de bouillon toe en laat ca. 20 minuten inkoken. Breng op smaak met zout. Pureer de saus.

Voor de gehaktballetjes: Week brood in melk en knijp uit. Meng met gehakt, peterselie en knoflook. Breng op smaak met de peper, komijn en zout. Maak hier balletjes van met een diameter van ongeveer 10 cm. en haal ze door de bloem. Bak de balletjes bruin in de olijfolie. Voeg de saus toe aan de balletjes en laat dit nog enkele minuten doorkoken in de pan.

Serveren met rijst of pasta.