Zarzuela




Ingredienten:
500 gram kabeljauwfilet
500 gram schelvisfilet
250 gram mosselen
1 dl olijfolie
2 in ringen gesneden uien
4 teentjes geperste knoflook
2 rode paprika's
2 tomaten
1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden
50 gram gesneden rauwe (serrano)ham
50 gram gemalen gepelde amandelen
laurier (blad of poeder)
1 theelepel gemalen zwarte peper
4 dl droge witte wijn
1 theelepel citroensap.

Bereidingswijze: Bestrooi de vis met wat zout.
Verhit de olie in de paellapan en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in stukken, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Laat de paprika, tomaten en Spaanse peper 5 minuten met de ui en de knoflook meefruiten.


Voeg dan de ham, de amandelen, laurier, zout en peper toe en laat het mengsel inkoken. Giet er 5 dl water, de wijn en enkele druppels citroensap bij en roer alles goed om. Voeg de vis toe en laat het geheel 8 minuten koken. Voeg de gewassen mosselen toe en laat nog 5-6 minuten koken.