Calamares a la romana




Gefrituurde pijlinktvisringen

Ingrediënten:
225 gram kleine calamares (pijlinktvis)
bloem
olie
2 eieren
zout
citroen

Bereidingswijze: Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog in keukenpapier, opdat de olie niet opspat.

Bestuif de stukken inktvis met bloem en verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC. Gebruik eventueel een frituurpan.

Bestrijk de ringen vis en de tentakels overal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie. Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten.

Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout. Serveer ze gegarneerd met een puntje citroen.

n.b. Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai als hij te lang wordt gebakken. Dan is het vlees net elastiek en moeilijk te eten. Als je het goed doet, wordt de inktvis juist zacht.


Let op: voor degenen, die dit in Spanje willen eten: in sommige streken staat dit gerecht op de kaart als 'rabas'.