Flan / Vainillepudding met caramel


Ingrediënten:
4 eieren
1/2 liter melk
200 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker van 16 gram


Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175ºC. Breng in een steelpannetje de melk met de 2 zakjes vanillesuiker tegen de kook aan.Verhit in een ander pannetje de 200 gram suiker tot het volledig is gecaramelliseerd. Draai het pannetje rond zodat de nog hete caramel de wand en bodem met een dun laagje bedekt. Giet de overtollige caramel in de hete melk.

Roer in de melk totdat de caramel volledig is opgelost. Klop de eieren in een kom totdat ze schuimen. Giet voorzichtig al roerende de melk erbij. Giet het dit mengsel weer in het pannetje met caramel-wanden en zet het in de braadslee. Giet er kokend water bij totdat het pannetje voor ongeveer driekwart onder staat.

Plaats de braadslee met het pannetje in het midden van de oven en bak de inhoud in 20 tot 25 minuten gaar. Een breinaald moet er in gestoken kunnen worden en er geheel droog uitkomen.

Stort de afgekoelde flan met beleid op een groot bord door het paannetje omgedraaid er op te zetten.

Laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur of uit de koelkast.