Saus van Cabraleskaas


Cabrales is een blauwe kaas uit Asturiës

Ingrediënten:
150 gr. Cabrales*
1 glas Asturische appelcider**
½ glas room
1 scheutje vleesbouillon
Zout
Peper


Bereidingswijze: Prak een stuk Cabrales en verhit het met wat Asturische cider of -indien dit niet anwezig is- witte wijn in een koekenpan. Roer totdat het opgenomen wordt. Laat het dan indikken zonder dat het verbrandt.

Voeg dan een scheutje room toe, meng het goed en laat het opnieuw indikken. Voeg vervolgens de vleesbouillon toe. Daarna zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveren op biefstuk, entrecote, etc. Het kan ook als saus voor bij patat frites of op (geroosterd) brood.

* Indien geen Cabrales bij de hand is, kan een andere blauwe kaas gebruikt worden (Roquefort, Danish Blue...)
** Indien geen Asturische appelcider voorradig is, kan een andere appelcider gebruikt woren. Laat dan een dag open staan dat de koolzuur verdwijnt. Ook een witte wijn kan evt. gebruikt worden i.p.v. appelcider.