Flan de manzana

Appelpudding

Ingrediënten:
1 kg zoete appels
300 gram suiker
6 eieren
100 gram boter
1 dl witte wijn
1 citroen
30 gram suiker om te carameliseren

Bereidingswijze: Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij ze in stukjes en besproei ze met citroensap.

Doe de boter samen met de stukjes appel en de witte wijn in een pan en maak hier een puree van. Blijf goed roeren. Pureer tot een gladde moes.

Klop de eieren samen met de suiker los tot ze stijf worden en voeg dan de appelpuree toe.

Carameliseer in een cakeblik de overige suiker.

Verwarm de oven voor op 170ºC en bak au-bain-marie en in 45 minuten de flan gaar.

Als de flan handwarm is kan deze overgeheveld worden naar een schaal (schaal op de vorm zetten en dan omkeren).

De caranmel eroverheen laten druipen.

Laat het geheel verder afkoelen en snij in plakken.

Het kan geserveerd worden met slagroom.