Cordero a la pastora

Lamslappen van de herderin

Ingredienten:
500 gr. lamslappen
4 eetlepels olijfolie
4/5 peperkorrels
tijm - roosmarijn
1 laurierblad
peterselie
21/2 teentjes knoflook, geperst onder een vijzel en gemengd met peterselie en zout
1 glas witte wijn
500 gr. krieltjes (of aardappelen in plakjes)
1/8 liter room of volle melk
gehakte verse peterselie
1/2 liter water.

Marinade:
21/2 tenen knoflook
verse peterselie
1/2 glas witte wijn
1/2 glas water
zout
peper

Bereidingswijze: Snij de lamslappen in stukken en marineer ze gedurende 24 uur. Haal daarna het vlees uit de marinade en droog het goed af.

Bak het vlees op een laag vuur in een braadpan met de deksel erop. Voeg er de kruiden, knoflook, peterselie en zout naar smaak toe. Als het vlees dichtgeschroeid is -niet bruin- schenk de wijn en een halve liter water bij. Laat het dan even koken en zet het vuur lager. Laat het vlees vervolgens gedurende 2 uur stoven. Als de schotel te droog dreigt te worden, voeg dan nog wat heet water toe.

Doe ongeveer 20 minuten voordat het klaar is de aardapelen en de room (of melk) erbij zodat het mee kan koken. Vóór het opdienen kunt u er ter decoratie nog wat fijngehakte peterselie overheen strooien.