Gemarineerde ansjovis




Boquerones en vinagre

Ingrediënten:

1 kg verse ansjovis
zout
water
3 tenen knoflook
Peterselie, klein gesneden
Olijfolie extra vierge
azijn


Bereidingswijze: Fileer de ansjovis. Vermeng het water, zout en de azijn in een ruime kom totdat de zout volledig is opgelost. Om te zien of de marinade goed is, kan de volgende test worden gedaan: leg één van de ansjovissen in de marinade. Als deze erin blijft hangen is deze goed. Komt de filet echter boven drijven is er teveel zout gebruikt. Zakt de filet naar de bodem dan is er teveel azijn gebruikt.

Als de marinade goed is kunnen alle filets worden toegevoegd. Dek de schaal af en laat het tussen 24 en 48 uur marineren (niet langer, want dan wordt de vis week).

Haal daarna de filets uit de marinade en spoel ze af onder koud water. Leg de filets in een schaal en schenk er de olijfolie overgheen. Stooi er tenslotte de kleingesneden knoflook en peterselie overheen.