Patatas bravasIngrediënten:
Ongeschilde aardappelen
Zout
olijfolie


Voor de saus:
1 ui
2-3 tenen knoflook
Olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
3 a 4 ontvelde tomaten
tobasco of sambal naar smaak
een snuif zout
snuif suiker
2 theelepels gemalen komijn
1 laurierblad
1 rode paprika
Eventueel een glas witte wijn en een snuif peper

Bereidingswijze: Schil de aardappels, droog ze af en snij ze in partjes van ongeveer 4-5 centimeter. Frituur ze in twee etappes in een frituurpan. Wilt u ze liever vetvrij dan kunt u ze echter ook in de oven bakken. Schil ze dan niet en was de schil goed. Verwarm de oven op ongeveer 230ºC. Leg de aardappelpartjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak in oven gedurende 45 minuten goudbruin.

Voor de saus: Hak de ui, de paprika, de knoflook, allemaal apart. Smoor de ui en knoflook in olijfolie in een koekenpan. Leg de ontvelde tomaten er daarna bij en laat de paprika ondertussen in een aparte pan op het vuur of in een kom in de magnetron gaar worden. Paprikapoeder toevoegen aan het uimengsel in de eerste pan en laten bakken. Sambal (of tobasco) naar smaak erbij, evenals het zout, de suiker, komijnpoeder en laurierblad. De gaargestoofde rode paprika bij het ui-tomatenmengsel doen.

Evt. bijpeperen en een glas witte wijn toevoegen. Mix dit alles en laat nog 30 min. sudderen. Vervolgens er een gladde saus van maken met de blender of staafmixer.

Serveer de goudbruine aardappeltjes met zout overstrooid op een bord met de saus eroverheen.