Bacalao a la Roteña


Kabeljauw volgens een recept uit Rota (4 personen)

Ingrediënten:
Kilo verse kabeljauwfilet
3 groene paprika's
3 rijpe tomaten
4 tenen knoflook
4 uien
1 glas cognac/brandy
1 glas witte wijn
1/2 glas olijfolie
1 citroen
zout
peper

Bereidingswijze: Maak de kabeljauwfilets schoon met water, haal evt. overgebleven graten weg, laat se drogen.

Snij de uien, paprika's en knoflook in repen. Bak ze in de olie, niet te heet en niet goudbruin. Op het laatst de tomaten toevoegen. Giet er de cognac en wijn bij. Op een zacht pitje doorbakken.

Snij de kabeljauw, leg ze in een aardewerken schaal, strooi er zout en peper overheen en daarna het groentenmengsel. Doe de schaal in de oven en laat het daar ongeveer 10 minuten, niet te lang. De vis moet niet te gaar zijn.

Dit kan geserveerd worden met gekookte aardappelen (of uit de oven).