Leche frita / Gefrituurde ingedikte melk

Ingrediënten: suiker, 1 ei, bloem, vainille-essence, halve liter melk, 1 citroen, 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, kaneelpoeder, zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Doe de helft van de melk in een pan met het kaneelstokje, de schil van de helft van de citroen en de schil van de helft van de sinaasappel. Verwarm op een halflaag vuurtje, zodat het bijna aan de kook komt. Haal en dan van het vuur af en dek af. Laat zo gedurende 25 minuten staan.

Haal vervolgens het kaneelstokje en de schillen uit de melk. Zeef de melk. Voeg dan 100 gram suiker toe en zet opnieuw op een halflaag vuur. Roer goed door.

Meng de rest van de melk met 40 gram bloem en meng goed door elkaar. Voeg dan aan de warme melk in de pan toe. Roer alles door elkaar op dezelfde temperatuur en laat de melk langzaam dikker worden. Dit duurt tussen 20 en 40 minuten.

Hou de pan scheef en kijk of de ingedikte melk meegaat. Als dat niet gebeurt of heel traag, dan is de melk gereed voor de rest van het proces. Als dat niet het geval is, hou het nog even op het vuur en blijf roeren.

Doe de melk nu in een vorm, die van te voren is ingevet met olie, en laat afkoelen. Dek af en bewaar tussen 2 en 4 uur in de koelkast. Hoe langer hoe harder het zal worden.

Snij de ingedikte melk in stukken. Breek en sla daarna de ei in een diep bord. Haal de stukken melk door wat bloem, en daarna door de geslagen ei en frituur ze gedurende 1 minuut om en om in hete olie totdat een goudbruin korstje ontstaat.

Leg op een bordje met wat keukenpapier, die het vocht c.q. vet kan opnemen. Meng op een ander bordje twee eetlepels suiker met wat kaneelpoeder. Haal daar de gefrituurde stukken ingedikte melk doorheen