Conejo con aceitunas / Konijn met olijven

Ingrediënten: 1 konijn, 300 g. geschilde aardappelen, 2 uien, 1 groene paprika, 2 wortelen, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 glas droge witte wijn, olijfolie, bloem, tijm, hazelnoten, zwarte olijven, zout, peper, paprikapoeder, verse peterselie

Bereidingswijze:
Maak het konijn schoon en snij in stukken. Braad deze vervolgens in een pan met olie totdat het vlees begint te kleuren.

Fruit daarna in een andere pan met wat olie de uien. Voeg daar de wortelen, de klein gesneden knoflook, paprika, paprikapoeder, een handvol hazelnoten, peper en zout aan toe. Voordat die bruin worden, voeg het konijn eraan toe.

Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree en tijm. Schenk bij het konijn. Laat ongeveer een half uur zachtjes sudderen.

Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in kleine stukjes en voeg deze toe. Doe er eventueel nog wat water bij zodat de aardappelen onderstaan en goed gaar kunnen worden. Maak af met wat zout naar smaak.

Voeg voor het opdienen olijven en de fijngehakte peterselie toe.