Huevos a la Cordobesa / Gebakken eieren op Cordobese wijze

Ingrediënten: 6 eieren, 750 g aardappelen, 150 g chorizo, 1 kleine chilipeper, 2 rode paprika's, 1 kleine ui, olijfolie, zout, peper

Ingrediënten:
Schil de ui en snij fijn. Schil ook de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Verhit de olijfolie en bak de aardappelen gaar. Voeg er halverwege de ui aan toe. Snij ondertussen de paprika en de chilipeper open en haal de zaadjes eruit.

Verwijder het aardappelmengsel uit de pan en leg op een ronde schaal. Voeg eventueel olijfolie toe en bak nu de paprika's en de chilipeper gaar. Leg ze op de aardappelen.

Bak nu de eieren en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze op de aardappelen.

Snij de chorizo in 6 gelijke stukjes en bak die even totdat ze gaan zweten. Leg ze bovenop en serveer de schaal.