Esparragos a la Andaluza / Groene asperges op Andalusische wijze

Ingrediënten: 500 g groene asperges, olijfolie, 2 eieren, 2 teentjes knoflook, 1 snee brood zonder korst, 1 theelepel saffraan, halve theelepel komijnpoeder, halve eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel azijn, water, zout, peper

Bereidingswijze:
Verwijder het harde onderste gedeelte van de asperges en blancheer ze gedurende twee minuten in kokend water. Laat ze daarna goed uitlekken.

Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij het brood in blokjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak daarin beide bruin. Doe het in een vijzel en voeg er de saffraan, komijnpoeder, azijn, een beetje water en peper en zout eraan toe. Maak daar een mengsel van.

Doe nu de asperges in de hete olijfolie en sauteer gedurende 5 minuten al roerende. Voeg er het mengsel uit de vijzel met nog wat water aan toe en kook ongeveer 15 minuten verder totdat de asperges gaar (maar niet zacht) zijn geworden. Voeg eventueel water bij, zodat de saus niet droog wordt. Haal de asperges uit de saus en leg ze op een schaal.

Breek de eieren en kluts ze met een soeplepel water, zout, peper en paprikapoeder. Doe dit mengsel ook in de pan, dek af en laat op een laag vuur het ei gaar worden. Schenk de saus over de asperges.

Serveer met stokbrood.

Uit: >>Andalusische receptenblog