Aceitunas picantes / PIkante olijven

Ingrediénten: 500 g. grote groene olijven, 4 tenen knoflook, 2 theelepels korianderblad, 1 kleine citroen, 4 takjes verse tijm, 4 stengels venkel, 2 kleine verse rode Spaanse pepers, extra vierge olijfolie, peper

Bereidingswijze:
Kneuw de olijven met een deegrol of houten stamper zodat de marinade door de kleine scheurtjes kan worden opgenomen. Maak daarna de tenen knoflook en de koriander fijn met een vijzel. Snij de citroen met schil en al in dunne plakjes.

Doe de olijven, knoflook, koriander, citroen, tijm, venkel en chilipepers in een grote kom en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper.

Proef een olijf of hij zout genoeg is en voeg eventueel nog wat zout toe. Schep de ingrediënten in een glazen pot en druk goed aan. Schenk de olijfolie eroverheen totdat de olijven onderstaan.

Sluit de pot goed en laat op kamertemperatuur minimaal 24 uur staan. Laat daarna ongeveer een week in de koelkast marineren. Schud zo nu en dan de pot even om.

Doe dit niet te snel, anders wordt de olijfolie stijf. Dezelfde olijfolie kan dan naderhand goed gebruikt worden voor een salade.