Papas con moscas / Aardappel-groentegerecht uit Conil (Cádiz)

'Papas con moscas' is een fantasierijk recept uit Conil de la Frontera, gelegen in de provincie Cádiz, en betekent letterlijk 'Aardappelen met vliegen'. Het werd er vooral veel gegeten op het 'platteland' in tijden van de zg. 'Posguerra' (na de Spaanse Burgeroorlog). De vliegen zijn eigenlijk oreganoblaadjes.

Ingrediënten: 4 middelgrote aardappelen, 2 groene paprika's, 1 middelgrote ui, 5 rijpe tomaten, 4 knoflooktenen, olijfolie, water, verse oregano, zout.

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze al brekend met een mesje. Snij daarna in redelijk grote stukken de paprika, ui en tomaten. Gooi hun vocht niet weg.

Warm een pan op een middelhoog vuur met 4 eetlepels olijfolie en gooi daar de eerder gesneden groente in. Voeg ook de knoflooktenen, in schijfjes gesneden, er aan toe en wat zout. Schenk er water overheen totdat alles bedekt is en laat ongeveer 15 minuten koken, totdat de aardappelen gaar zijn.

Strooi er drie minuten van te voren grof de oregano (liefst met takjes en al) bij.  Laat de bouillon indikken. Een optie is ook om er een rauw ei aan toe te voegen.

Heet serveren.