Empanadillas asturianas / Asturiaanse pasteitjes

Ingrediënten: bloem, olijfolie, 1/2 glas witte wijn, 1/2 fijngesnipperd ui, 1 gekookt en fijnsgesneden ei, 100 gr fijngesneden chorizo, 100 gr fijngesneden serranoham, tomatensaus, zout

Bereidingswijze:
Meng de witte wijn en de olijfolie, voeg daar wat zout aan toe en klop totdat het goed gemengd wordt. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe totdat er een deeg ontstaat wat niet meer aan je handen kleeft bij het kneden. Laat het afgedekt 2 uur rusten op een koele plaats.

Fruit in een koekenpan met wat olie de ui goudgeel, voeg daar dan 2-3 eetlepels tomatensaus aan toe en de fijngesneden ham. Roer dit goed door en voeg de chorizo en het gekookte ei erdoorheen.

Laat het mengsel nu afkoelen.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en zorg ervoor dat het overal even dik is. Steek vervolgens cirkels uit. Dit kun je doen  met de bovenkant van een glas of met een schoongemaakt concervenblik.

Leg wat van de vulling in het midden van de cirkel en vouw het geheel dan dubbel tot een halve maan vorm. Druk met de tanden van een vork de ronde kant van het pasteitje dicht zodat de vulling er niet uit kan.

Frituur de pasteitjes in hete olie tot ze goudbruin zijn.