Berenjenas rellenas de Ceúta / Gevulde aubergines uit Ceuta

Ceuta is een Spaanse enclave aan de noordkust van Marroko. Het heeft, samen met het oostelijker gelegen Melilla, sinds 1995 een speciale status binnen de Spaanse natie, als 'Ciudad Autónoma' (Autonoom stadsgewest). Marokko beschouwt beide steden en zeven onbewoonde eilandjes voor de Noord-Afrikaanse kust echter als bezet Marokkaans grondgebied. Omdat er een Spaanse meerderheid woont heerst er in Ceuta zelf een Spaanse cultuur gemengd met Arabische, Joods en Indische invloeden, en dat is wel ook te merken in de keuken.

Ingrediënten: 500 gr gehakt, 5 halfgrote aubergines, 4 knoflooktenen, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 ui, 1 glas brandy, twee geraspte tomaten, zachte kaas (type mozarella), oregano, olijfolie, zout en peper, 30 gr van een mengsel van chilipoeder, komijn, zoete paprikapoeder en gemalen koriander

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine doormidden en maak insnijdingen van begin tot eind en van links naar rechts, zonder de huid te raken. Bak ze gedurende een half uur  in de oven (180º C).

Fruit ondertussen in een koekenpan de knoflook en de ui, beide fijngesneden en voeg daar de paprika's en tomaten, ook fijngesneden, aan toe.

Als de aubergines gaar zijn, haal het vruchtvlees eruit en voeg dat toe, samen met het gehakt, de specerijen en een glas brandy. Strooi zout en peper naar smaak.

Vul de aubergines en dek af met de kaas. Bestrooi die met oregano en gratineer.