Ensalada de aguacate y mango con bogavante / Zeekreeftsalade met avocado en mango

Ingrediënten: 2 zeekreeften van circa 300 gram, 1 mango, 2 rijpe avocado’s, 100 ml kwark, sap van 1 citroen, dille, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, peper en zout, 10 sprietjes bieslook

Bereidingswijze:
Meng de citroensap met 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille en de kwark. Klop met een staafmixer tot alles dikker, maar niet stijf geworden is. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder voorzichtig de schaal van de kreeften staart en snij met een mes de bovenkant van de staart in en verwijder het darmkanaal. Snij de staart in mooie dikke plakken.

Snij de mango in fijne stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in blokjes en voeg dit aan de mango toe. Besprenkel met een paar eetlepels van de citroenemulsie om oxyderen van de avocado te voorkomen.

Kraak de scharen, haal het vruchtvlees eruit en snij deze in kleine stukjes. Meng ze samen met de bieslook door de avocado en de mango. Breng op smaak met peper en zout.

Leg het avocadomengsel op een bord. Garneer deze met de stukjes kreeftenstaart, de fijngesneden bieslook en de dille. Besprenkel met de rest van de citroenemulsie.