Cuscús con chorizo / Couscous met chorizo

Ingrediënten: 300 gram couscous, 1 chorizo van ongeveer 250 gram, 1 groene paprika, erwten (vers of uit de diepvries), olijfolie, 180 gram olijven, eieren, peper, zout, peterselie

Bereidingswijze:
Doe de couscous in een ruime kom, schenk er 350 ml kokend water bij en roer door. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Snij ondertussen de chorizo in plakjes en de paprika in de lengte.

Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de paprika gebruik makend van het vet dat de chorizo heeft afgescheiden. Schep regelmatig om.

Schenk wat olijfolie door de couscous en roer los met een vork. Schep op een grote ronde schaal en meng de olijven, peper en zout naar smaak erdoorheen. Snipper de peterselie eroverheen. Bak ondertussen spiegeleieren in olijfolie.

Serveer de couscous op een bord met de chorizo, de paprika en een ei. Of twee!