Calamares rellenos / Gevulde pijlinktvis

Ingrediënten: 500 gr pijlinktvis, 250 gr grote gepelde garnalen, 250 gr tongfilets, 1/2 theelepel zout, 1 tomaat, 1 groene paprika, 1 kleine ui, 100 ml olijfolie, 1/4 theelepel paprikapoeder, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 snee witbrood

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de inktvis schoon: verwijder tentakels en ruggengraat. Spoel goed met koud water en leg daarna te drogen op keukenpapier.

Hak de garnalen en een deel van de ui. Snij de vis in stukjes en meng deze met de tentakels, ook in stukjes gesneden, en de ui door de garnalen. Bestrooi met ongeveer 1/4 theel zout.

Dep de inktvis met keukenpapier droog. Vul ieder, met een lepeltje, met het garnalenmengsel. Doe dit tot ongeveer 2.5 cm van de bodem. Steek daarna de bovenkant dicht met een cocktailprikker en leg in een glazen ovenschaal.

Doe de tomaat, paprika, de rest van de ui, olijfolie, 1/4 theel zout, paprikapoeder, wijn en brood in een blender. Giet het resultaat over de gevulde inktvis.

Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna de folie en bak nog eens een half uur lang.

Serveer warm, gegarneerd met enkele schijfjes citroen.

Zie ook: 
>>Pijlinktvis in eigen inkt
>>Gefrituurde pijlinktvisringen