Pastel de carne / Spaans gehaktbrood

Ingrediënten: 500 gram runder- of halfomgehakt, 10 ontpitte dadels, ontpitte groene olijven, 4 sneetjes witbrood, 1 glas witte wijn, 2 eieren, 1 ui, 6 teentjes knoflook, mosterd, tijm, nootmuskaat, versgemalen peper, zout.

Bereidingswijze:
Kook de eieren en vet ondertussen een cake- of broodvorm in. Doe het gehakt in een kom.

Snipper de ui en de knoflook, leg de sneetjes brood op een bord en giet er wat water overheen zodat ze kunnen weken. Knijp ze dan uit en voeg ze met de gesnipperde ui en knoflook, de groene olijven, tijm, nootmuskaat, peper en zout, en wat mosterd naar smaak aan het gehakt toe.

Schenk er het glas wijn bij en kneed alles goed door elkaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Verdeel de helft van het gehakt in de vorm en druk het losjes aan. Leg de eieren, gehalveerd, en de dadels en de olijven. Verdeel de rest van het gehakt hieroverheen.

Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar.

Serveren met aardappelpuree of aardappelen uit de oven, en salade.