Farinetas

Meel uit de Aragón streek is van oudsher beroemd vanwege zijn goede kwaliteit. Dat heeft ertoe bijgedragen dat een grote verscheidenheid bestaat aan gerechten, die hiermee bereid worden, zoals de zg. 'farinetas'.

Ingrediënten: ¼ kilo bloem, 150 gram spek, 4 teentjes knoflook, 1 liter water, 2 sneetjes brood, zout, 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze: Pel de knoflook en snij in plakjes. Snij vervolgens het spek in kleine reepjes en oud brood in vierkantjes.

Giet olijfolie in een pan en bak de knoflook, het spek en het brood tot ze lichtbruin zijn. Haal ze er dan uit en leg ze op een bord.

Doe dan inn dezelfde pan 1 liter water. Wanneer aan de kook komt, voeg er zout bij en de bloem. Kook het ongeveer kwartier lang en roer het voortdurend met een houten lepel opdat het niet verbrandt.

Voeg vervolgens de knoflook, spek en gebakken broo erbij en roer alles goed door. Kook alles samen gedurende 5 minuten.