Tarteletas de cebolla caramelizada y queso de cabra

(Taartjes met gecarameliseerde ui en geitenkaas)

Ingrediënten (voor 4 personen): 150 gram geitenkaas, 4 rode uien, 110 gram roomboter, olijfolie, 1 ei, 250 gram bloem, 2 theelepels wijnazijn, 3-4 eetlepels bruine suiker, (verse) tijm

Bereidingswijze: Meng 220 gram van de bloem bij de roomboter, het ei en een snufje zout in een kom tot een compact deeg. Vorm er een bal van en wikkel in plasticfolie. Leg het 30 minuten lang in de koelkast.

Vet taartvormpjes en en bestrooi ze met bloem. Verdeel het deeg in 6 ballen en rol die uit op een schoon aanrecht van te voren met bloem bestoven. Er moeten ronde lappen uit ontstaan die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, haal het overtollige weg en prik ze met een vork in. Zet 20 minuten weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de taartjes 20 minuten in de oven en zet ze apart.

Schil de uien, snij ze doormidden en daarna in hele dunne ringen. Smoor ze 15 minuten in olijfolie. Strooi er de laatste 3 minuten de bruine suiker bij. Roer af en toe om. Schenk op het laatst de azijn over de uien en roer nog eens goed om.

Haal de pan van het vuur en verdeel de uien over de taartjes. Snij plakken van de geitenkaas en leg op ieder taartje een plak. Strooi er wat tijmblaadjes overheen. Zet alles weer voor 15 minuten in de oven en serveer de taartjes warm.