Vijgen gevuld met walnoten en honing

Een typisch nagerecht uit de Spaanse keuken zijn vijgen gevuld met walnoten en honing. In vele Spaanse restaurants staat het dessert op de menukaart. Tijdens een >>vakantie in Spanje moet je dit gerecht zeker eens proeven!

Ingredienten:
30 ml rode wijn
30 ml rode port
2,5 dl sinaasappelsap
1,75 dl honing
1 kaneelstokje
5 cm sinaasappelschil
500 gram gedroogde vijgen
1,5 kop walnoten in stukjes
Gekruide yoghurt
1 el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder


Bereidingswijze: Meng de rode wijn, de rode port, sinaasappelsap, honing, een kaneelstokje en de sinaasappelschil in een grote roestvrijstalen pan. Breng dit langzaam aan de kook en laat het dan ca. 10 minunten pruttelen zonder deksel.

Neem de vijgen en maak in elke een snee van de boven- tot de onderkant en vul deze met 3 tot 4 stukjes walnoot. Leg daarna de vijgen voorzichtig in het kokende rode-wijnmengsel en laat het 45 minuten afgedekt op laag vuur koken.

Om een gekruide yoghurt te maken, meng je de yoghurt met bruine suiker en kaneelpoeder in een kleine kom. Dek de kom af met plastic folie en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan om de smaken tot hun recht te laten koken.

Serveer de vijgen koud of warm naar keuze samen met de gekruide yoghurt. Dit gerechtje is extra lekker met een goede dessertwijn.