Huevos rellenos de champiñones / Met champignons gevulde eieren

Ingrediënten: 12 grote eieren, verse, in plakken gesneden champignons of 2 blikken gesneden champignons, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 2 kleine pakjes slagroom, zout, olijfolie, azijn, verse peterselie

Bereidingswijze:
Kook water. Strooi er wat zout in en leg daarna de eieren er voorzichtig met een lepel bij. Laat zo 12 minuten doorkoken. Leg vervolgens de eieren in koud water en laat ze afkoelen

Snij de ui en knoflook fijn. Verhit een koekenpan met wat olie om ze daarin te fruiten. Voeg de champignons eraan toe -als ze uit blik komen zorg ervoor dat ze goed zijn uitgelekt. Zet het vuur lager.

Pel de eieren voorzichtig en snij ze in de lengte in twee gelijke helften. Haal de dooiers eruit en leg er één apart. Voeg de rest samen met de slagroom, wat azijn, fijngesneden peterselie en het mengsel van de champignons aan toe en maak daar met een staafmixer een homogene, niet al te dunne massa van.

Vul de eieren met een lepel en leg ze op een schaal. Schaaf de overgebleven dooier eroverheen en leg die, afgedekt, in de koelkast.

Serveer koel.