Buñuelos de viento / 'Wind'soesjes

Ingrediënten: kwart liter melk, 150 g boter, 200 g bloem, 6 eieren, anijslikeur, 200 g suiker, poedersuiker, olijfolie, 5 g zout

Bereidingswijze:
Doe de melk, de boter, een flinke scheut anijslikeur en zout in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur nu laag en doe er de bloem erbij. Roer krachtig met een houten lepel tot er een zachte bal ontstaat. Haal van het vuur en doe de eieren erbij. Meng goed zodat een zacht deeg ontstaat.

Verhit genoeg olijfolie om de soesjes in te bakken. Dip een lepel in olie en neem genoeg deeg om bolletjes mee te maken. Laat ze in de (niet al te) hete olie zwellen en mooi bruin bakken. (Als de olijfolie te heet is zullen ze niet zwellen).

Maak van de suiker in water een vloeibare stroop. Giet deze over de soesjes en bestrooi ze daarna met poedersuiker.

De soesjes kunnen ook opengesneden worden en gevuld worden met slagroom of gesmolten chocalade