Roodbaars uit de oven

Ingrediënten (4 personen):
2 roodbaarzen van 1kg.
2 citroenen
2 eetlepels paneermeel
4 eetlepels olijfolie
1 glaasje witte droge wijn
zout


De oven moet voorverwarmd worden op 200º C. Intussen moeten de roodbaarzen goed worden schoongemaakt en in de flanken een stuk of vier, vijf sneden worden aangebracht. In elke snede moet een half schijfje citroen worden aangebracht.


Vervolgens moeten met een keukenkwast en olijfolie de roodbaarzen "beschilderd" worden, waarna de paneermeel eroverheen wordt gestrooid. Deze blijft door de olijfolie aan de huid van de roodbaars kleven.

De roodbaarzen worden dan in een ovenschaal gelegd, besprenkeld met de resterende olie en de witte wijn en vervolgens 15 minuten in de oven gebakken.

De manier om te controleren of de vissen goed gebakken zijn is door met een mes één van de snedes te openen en te kijken of het vlees goed wit is geworden. Kijk uit dat de vis niet te droog wordt.

Als alles goed is gegaan, worden de vissen in een serveerschaal gelegd en gegarneerd met halve citroenen in schijfjes gesneden en takjes peterselie.

Om alles een nog feestelijker aanzien te geven, zouden de roodbaarzen vergezeld kunnen worden door kleine "sherry"-tomaatjes, die met de vissen in de oven hebben gelegen. Deze moeten dan eerst zijn gevuld met klein gesneden knoflook, peterselie en enige druppels olijfolie.