Bacalao con chorizo / Kabeljauw met chorizo

Ingrediënten: 500 g gefileteerde kabeljauw, 80-100 g chorizo, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 250 g aardappelen, 2 puntpaprika's (of 1 gewone rode paprika), 200 ml droge witte wijn of appelcider, doperwtjes uit blik zout en peper

Bereidingswijze
Pel de aardappelen en snij ze in schijfjes.

Snij de chorizo in blokjes en bak ze aan in een pan zonder vet. Giet daarna het overtollige afgedreven vet van de chorizo af en fruit daarin de fijngesneden ui en knoflook. Doe de chorizo daar weer in. Voeg ook de aardappelblokjes toe.

Schenk er de wijn  of cider bij en laat zo 10-15 minuten stoven.

Snij ondertussen de kabeljauw in gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Snij ook de paprika's in stroken.

Doe nu het chorizo-aardappelmengsel in een ovenschaal, leg de stukken kabeljauw erop en daar bovenop weer de stroken paprika. Bak in een voorverwarmde oven gedurende een minuut of 15-20.

Roer de doperwtjes erdoorheen en serveer.