Pulpitos a la catalana / Gebakken octopusjes

Dit catalaans recept is een echte aanrader. Traditioneel wordt het met kleine octopusjes gemaakt. Omdat die tegenwoordig moeilijk te krijgen zijn -misschien omdat het verboden is om ze te vissen- worden ze nu nog al eens vervangen door in stukjes gesneden tentakels van grotere inktvissen, wat op zich een goede oplossing is.

Ingrediënten: halve kilo octopusjes (of tentakels), 1 middelgrote rode ui, 1 teentje knoflook, verse peterselie, zout, olijfolie

Bereidingswijze: Was eerst we octopusjes of tentakels goed en laat ze uitlekken. Dep ze daarna met keukenpapier droog.

Pocheer de fijngesneden ui, de teentjes knoflook en gehakte peterselie in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Voeg de octopusjes toe zodra de ui doorzichtig wordt en laat zonder te roeren 4 tot 5 minuten meebakken.

Serveer ze meteen uit de pan. Je zult zien dat ze verslavend zijn.