Cordero estofado de Navarra / Gestoofd lamsvlees uit Navarra

Ingrediënten: 125 g ontbeende lamspoot, 2 eetlepels olie, 1 kleine ui, 12 grote lente-uien, 1 teen knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 knol, 1 grote winterpeen, 6 aardappels, 400 g tomaten, laurierblad, oregano, zout, peper, 80 gr diepvrieserwten, 250 ml runderbouillon

Bereidingswijze:
Snij het lamsvlees in blokjes. Verhit de oven voor op 150° C. Verhit de olie en de boter in een vuurvaste stoofpan van 2 ½ liter. Snij de ui en de lente-uien fijn en fruit ze gedurende 5 minuten op een laag vuur totdat de ui zacht is geworden. Voeg de geperste knoflook toe en fruit 1-2 minuten door. Haal uit de pan.

Doe het vlees in de pan en braad het snel aan. Zodra de buitenkant geschroeid is voeg het fruitmengsel toe en bestrooi met bloem. Giet de bouillon erbij en kook al roerend totdat het mengsel glad en ingedikt is.

Snij ondertussen de knol, wortel, aardappels, tomaten en roer ze door het vlees. Voeg ook een laurierblad, peper en zout naar smaak en wat oregano toe. Laat zo 2 uur lang onder de deksel gaarstoven. Roer intussen 2 of 3 maal door. Voeg na 5 kwartier de erwten toe. Haal op het laatst het laurierblad eruit en serveer warm.