Ensalada gazpachera / Gazpachosalade

Een alternatieve en frisse zomersalade met dezelfde groenten, die ook in de traditionele 'gazpacho' gaan.

Ingrediënten: 50 gr komkommer, 50 gr tomaat, 50 gr groene paprika, 50 gr. rode paprika, 10 ml citroensap, verse mint, verse peterselie, extra vierge olijfolie, zout

Bereidingswijze:
Schil de komkommer en snij in blokjes (ongeveer 1/2 cm dik). Pel de ui. Snij net als de komkommer. Doe hetzelfde met de paprika's.

Blancheer de tomaten gedurende 10 seconden in kokend water. Koel ze daarna snel af met ijswater, pel ze en snij ze doormidden. Verwijder de pitten en snijd ze in kleine blokjes.

Meng de groenten in een kom en doe er citroensap, mintblaadjes en fijngehakte peterselie overheen. Maak af met een snufje zout naar smaak en een scheutje olijfolie.

Serveer in schaaltjes.