Mejillones a la Marinera

Ingrediënten: 1 kilo mosselen, zwarte peper, peterselie, citroen, brood, 1 grote rode ui, knoflook, 1 grote rijpe tomaat, olijfolie, suiker en zout.

Bereidingswijze: 
Snipper de ui. Maak hem daarna fijn met een staafmixer en laat op een zacht vuurtje inkoken. Mix vervolgens met de staafmixer de knoflook in wat olijfolie tot een glad papje. Voeg dit toe aan de ui zodra die wat is ingedikt. Zet het vuur daarna hoger en laat fruiten. Voeg ondertussen eventueel wat olie toe.

Zet het vuur weer wat lager en voeg suiker en zout toe. Mix ondertussen de tomaat met de staafmixer en voeg ook die toe. Blijf roeren terwijl het mengsel indampt.

Kook of stoom de mosselen en laat ze daarna een beetje afkoelen. Verwijder van elke mossel een van de twee schelpen. Meng het tomaten-uien mengsel door het kookvocht van de mosselen, doe er wat versgemalen zwarte peper en fijngehakte peterselie bij, en breng de saus even al roerend aan de kook.

Leg de gekookte mosselen op een bord of ondiep aardewerken schaaltje en verdeel de saus over de mosselen. Serveer met een citroen, in vier stukken gesneden. En een schaaltje met (stok)brood.