Lubina al horno / Zeebaars uit de oven

Ingrediënten: (4 personen) 1,5 kg zeebaars, 4 middelgrote aardappelen, 2 middelgrote uien, laurierbladen, 1 citroenen, knoflook, 1 glas witte wijn, zwarte olijven zonder pit, olijfolie extra vergine, verse peterselie, peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de zeebaars schoon zonder de kop te verwijderen. Verwarm de oven voor op 200º C.

Pel ook de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in plakken. Was één citroen en snij ook deze in hele dunne plakken. Pers de andere citroenen uit.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit daarin de uien. Haal ze eruit en bak de aardappelen halfzacht.

Giet olijfolie in een ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelen en daaroverheen de ui. Leg daar een stuk of 10 laurierblaadjes overheen.

Vet de vis in met wat olijfolie en bestrooi daarna met wat peper en zout. Leg daarna in de ovenschaal. Maak enkele inkepingen in de vis en schuif daar de citroenschijfjes in. Schenk er de witte wijn overheen en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Doe de schaal in de oven en bak 15-20 minuten tot de vis gaar is.

Pel ondertussen twee tenen knoflook en snij ze in fijne plakjes. Verhit ca. 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de de knoflookplakjes totdat ze lichtbruin worden. Haal de knoflook eruit en schenk de olie over de vis. Garneer met een handvol zwarte olijven.