Garbanzos fritos / Gebakken kikkerwerten

Ingrediënten: 1 pot voorgekookte kikkererwten, 100 g. chorizo, 100 g. iberische ham, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 1 glas witte wijn, 2 hardgekookte eieren, gemalen peper, zout, verse peterselie en olijfolie

Bereidingswijze:
Spoel de kikkerwerten goed uit. Pel de knoflook en ui en snij deze fijn. Snij ook de chorizo en de ham in kleine stukjes. Pel de eieren en snij ieder in vier stukken.

Maak wat olijfolie in een aardenwerken pot (of gewone koekenpan) heet en bak ze daarin op. Leg daarna apart.

Fruit nu in dezelfde olie de ui en knoflook, en voeg daar -zodra die zacht zijn geworden- de chorizo en de ham eraan toe. Laat enkele minuten gaarkoken en doe er de wijn, wat zout en gemalen peper bij.

Laat de wijn verdampen en voeg dan de kikkererwten er aan toe. Roer goed door elkaar en warm nog even extra op. Bestrooi met fijngesneden peterselie en serveer met de eieren.