Puchero / Spaanse stoofpot

Ingrediënten: 400 g kikkererwten, 400 g rundvlees in blokjes, 1 kippenpoot, 1 grote ui, 1 grote wortel, 1 grote aardappel, bleekselderij, 3 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 blikje gepelde tomaten, 3 eetlepels olijfolie.  

Bereidingswijze:
Week de kikkererwten een nacht in water.

Snij de ui, wortel, bleekselderij en aardappel klein en snipper de knoflook.

Doe ze in schoon water in een pan en kook ze gedurende 1 uur. Laat ze uitlekken.

Verhit olie en bak daarin het vlees rondom bruin. Voeg de wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 3 min mee.

Voeg ze bij de kikkererwten,met de tomaten en een halve liter water, breng aan de kook en laat samen nog eens anderhalf uur sudderen. Voeg indien nodig water toe.

Serveer met brood en/of >>salade.