Mero canario/Heilbot op Canarische wijze

Ingrediënten: 1 kg heilbot, 2 gekookte eieren, 3 teentjes knoflook, 2 'pimientos de piquillo' (rode puntpaprika's), halve kg vastkokende aardappelen, 75 g gepelde hazelnoten, fijngesneden peterselie, 1 theelepel zoete paprikapoeder, olijfolie, zout, water

Bereidingswijze:
Maak de heilbot schoon en snij in stukken. Schil de aardappelen en snij in stukjes. Pel ook de knoflook en de paprika. Haal de pitten weg.

Bak de heilbotstukken tot ze goudbruin zijn. Maak ondertussen met een blender of staafmixer een saus van de knoflook, hazelnoten, paprika, paprikapoeder en een beetje water.

Doe deze saus en de aardappelen in de pan bij de vis. Voeg zout naar smaak toe en laat op een laag vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn.

Garneer de vis met de eieren, in vieren gesneden, en de peterselie en serveer zo in de saus.