Croquetas de puchero / Kroketten met stoofvlees

In dit recept worden de kroketten worden gemaakt met het vlees van de >>Andalusische 'pringá'.

Ingrediënten: 1 ui, 4 eetlepels bloem, half liter bouillon, 1 glas melk, enkele blaadjes verse pepermunt of peterselie, olijfolie, eieren, paneermeel.

Bereidingswijze:
Pel de ui en snij deze heel klein. Fruit in een koekenpan met olijfolie op een halfhoog vuur. Snij het vlees van de 'pringá klein en meng het door de ui (er kan best wat van de bloedworst, chorizo, kikkererwten of groenten in terecht komen, maar maak ook die klein). Voeg bloem toe en laat een beetje bruin worden. Meng nu de melk erdoorheen en daarna de bouillon. Blijf ondertussen goed roeren. Snij de pepermunt- of peterselieblaadjes klein en voeg deze toe.

Doe het beslag in een kom en laat afkoelen. Leg ondertussen bloem op een bord en paneermeel op een ander. Sla de eieren in een derde. Geef daarna vorm aan de kroketten, haal ze door bloem, daarna door het ei en op het laatst door de paneermeel. Frituur ze in gloeiend hete olie.

Tip: de kroketten kunnen voordat ze gefrituurd worden perfect ingevroren bewaard worden voor een andere dag. Leg er dan een stukje bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.