Ensalada de arroz frito / Salade met gebakken rijst

Ingrediënten: 200 g. rijst, 1 ei, 1 kleine ui, 3 tomaten, 125 g. paprika, 2 teentjes knoflook, 1 kopje gekookte erwten, 50 g. serranoham, 1 eetlepel peterselie, 4 eetlepels (olijf)olie, 2 eetlepels azijn, 1 ui, zout

Bereidingswijze: 
De rijst wordt als volgt bereid: kook de rijst als gewoonlijk (1 deel rijst en 2 delen water). Laat afkoelen.

Doe twee eetlepels olie in een pan en bak daarin een eetlepel gehakte ui. Wanneer de ui bruin wordt voeg de gekookte rijst en een snufje zout eraan toe. Roer de rijst goed door, zet het vuur lager en laat zo ongeveer 25 minuten bakken. Zo nu en dan roeren. Kook ondertussen de ei, laat afkoelen en snij in stukjes.

Leg de afgekoelde rijst in een schotel met de rest van de gehakte ui, de tomaten in plakjes gesneden, de ham in stukjes, de stukjes ei en paprika in reepjes eromheen. Bestrooi met peterselie,  fijngesneden knoflook en zout. Garneer met de erwten en eventueel groene olijven en besprenkel met olie en azijn.

Koud serveren.

Uit: >>Andalusische receptenblog