Hígado en salsa de almendras / Lever in amandelsaus

Ingrediënten: 500 g lever, 50 ml olijfolie, 100 ml witte wijn, 1 teentje knoflook, 12 amandelen, 1 sneetje brood, saffraan, peperkorrels, kruidnagel, laurierblad, zout, peterselie

Bereidingswijze:
Blancheer de amandelen en pel ze.Snij de lever in blokjes van ongeveer 3 cm.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, de amandelen en het brood. Zet daarna apart.

Bak nu in dezelfde olijfolie de stukjes lever tot ze bruin zijn. Doe de saffraan, de peperkorrels, de kruidnagel en het zout samen met de amandelen, look en het brood in een vijzel en meng ze goed samen. Los dit mengsel op in een beetje water en de witte wijn. Doe ook het laurierblad erbij.

Doe dit mengsel bij de lever en laat gedurende 20 minuten op een laag vuur verder koken.

Hak ondertussen de peterselie voor de garnituur. Serveer eventueel met gebakken aardappelen.