Sangría



Ingredienten:
1 goed gewassen citroen, met schil en al in stukjes gesneden
1 goed gewassen sinaasappel, met schil en al in stukjes gesneden
1 fles droge rode wijn (gewoon een tafelwijn; hoeft geen dure wijn te zijn)
Orujo of aguardientes (Spaanse brandewijn). Kan ook met bv. cointreau, likeur of brandy)
1 flesje koolzuurhoudend sinaasappelsap
1 flesje koolzuurhoudend citroensap
Suiker naar smaak
1 kaneelstokje of kaneelpoeder naar smaak
ijsblokjes
evt. ander fruit in stukjes gesneden (bv. appel, peer, meloen, watermeloen)

Bereidingswijze: Doe de schijfjes citroen en sinaasappel met blokjes van evt. ander fruit in een zo groot mogelijke kan (of in een pan).
Giet de fles wijn erbij, schenk wat brandewijn naar smaak.
Giet de flesjes sinaasappel- en citroensap erbij en voeg suiker en kaneel toe. Laat dit mengsel in de koelkast koud worden. Let wel dat de suiker altijd toegevoegd moet worden voordat de sangria koud is, anders lost het niet goed op.

Serveer het op het laatst met ijsblokjes ijs zodat het goed koud blijft terwijl het gedronken wordt.

Waarschuwing: van kaneel wordt gezegd dat het afrodisiaco is, maar een andere eigenschap is dat je er sneller aangeschoten van wordt. Dus kijk uit. Sangria drinkt lekker weg, maar voor je het weet, heb je teveel gedronken.