Pimientos rellenos de bacalao / Met kabeljauw gevulde paprikaatjes

Dit gerecht wordt gemaakt met zg. >>'pimientos de piquillo', een speciaal soort kleine Spaanse paprika uit Lodosa (Navarra) en omstreken. Dit is een vrij vlezige, kleine paprika, met een driehoekige vorm, ongeveer 7 cm lang, met een stevige huid, te verkrijgen in blik of glas. Indien dit niet voorhande is, kan het ook eventueel zelf gemaakt worden, met gewone, kleine paprika's.

Ingrediënten: 2 blikken pimientos de piquillo, 4 ons kabeljauw, 1 fijnsgesnipperde ui, bloem, paprikapoeder, melk, ei, olijfolie, 7 fijngehakte teentjes knoflook, een gepelde tomaat (in water koken en het velletje eraf halen), gehakte peterselie, zout en peper

Bereidingswijze: 
Kook de verse kabeljauw 2 à 3 minuten in water en laat ze uitlekken. Laat de ui en de knoflook in hete olijfolie glazig worden en voeg de kabeljauw toe. De tomaat fijnsnijden en aan de vis toevoegen. Ook de bloem en de paprika toevoegen en goed blijven roeren totdat de vis en bloem in elkaar opgaan. Op smaak brengen met zout en peper.

Dit vismengsel moet nu afgekoeld worden zodat het stijver wordt. De paprikaatjes voorzichtig openmaken en vullen met het vismengsel. Het ei kloppen en de gevulde paprikas hierdoor halen en door de bloem wentelen. In een koekenpan een flinke laag olie verhitten en de paprika’s hierin kort frituren.

Serveren met een rode saus van bechamel met één van de paprika’s erin gemixt. Evt. bestrooien met wat peterselie.


Om zelf de paprika's te bereiden:
Kleine, rode paprikaatjes bakken in de oven. Daarna voorzichtig en zonder ze te wassen de huid eraf halen. Ook de zaadjes er voorzichtig uithalen. Alleen van boven open snijden.